Om oss

Lokal teknologi

Teknologien er skapt av elektronikkingeniøren, Luc Wathelet, opprinnelig fra Belgia, men bosatt på Lillehammer. Det som startet som et eksperiment i eget hjem i 2021, skal nå hjelpe folk flest med å redusere strømregninga.

"Hjemme hos oss har vi redusert kostnadene med 30 prosent siden begynnelsen av 2022 da vi begynte å bruke SmartVVB. Jeg har spart mer enn 5000 kroner og aldri hatt kaldt vann.

Det har vært viktig for meg å produsere noe som kan gjøre at man enkelt kan spare strøm og penger, og det var avgjørende at produktet skulle kunnes brukes sammen med gamle varmvannsberedere, nettopp for å forhindre bruk og kast."

Partnere

Vi har fått støtte fra både Lillehammer kommune og fylkeskommunen. All produksjon foregår hos Betek AS på Lillehammer, og SmartVVB har vært gjennom omfattende tester og er typegodkjent av Nemko. Siden 2022 har vi en avtale med Gudrbrandsdal Energi (Elmera konsern). Nå gleder vi til å gjøre produktet tilgjengelig for folk flest.

"Vi ser en tydelig trend at stadig flere ønsker seg tjenester og verktøy som hjelper til å spare på strømmen. Vi har gått all inn på utviklingen av strømspareverktøy, og SmartVVB er en viktig del av satsningen vår.

Vi gleder oss stort til å kunne tilby kundene våre dette produktet, forhåpentligvis i starten av 2024."

Hvor produserer vi SmartVVB ?

Vi er virkelig forpliktet til å produsere lokalt og om mulig unngå å bruke Kina eller andre diktaturer som ikke respekterer miljøet og menneskerettighetene. Elektronisk produksjon er spesielt avhengig av Asia. Men det er likevel mulige valg for noen komponenter.

Her er listen over hovedkomponenter og deres produksjonssteder:

  • Krestkort: Makedonia eller Tuskland
  • Kapsling: Frankrike
  • Kontakter: Italia
  • Temperatursensoren: Polen
  • Trafo: USA
  • Pappeske: Norge
  • Bruksanvisning: Norge

Utviklingen, elektronikk produksjonen, monteringen og pakkingen foregår i Lillehammer